Yhä useampi valitsee lautaselleen kasviksia ja kasvispainotteisia ruokia. Kasvikset edustavat hyvän maun ja terveellisyyden lisäksi valintaa kestävän kehityksen puolesta. Apetitilla on kokemusta kotimaisten kasvisten viljelyttämisestä ja jalostamisesta jo yli 60 vuoden ajalta.

Valmistamme kasviksista herkullista ja helppoa hyvinvointia tarjoavia tuoretuotteita ja pakasteita. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rehupuristeita sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti.  Asiakaskuntaamme kuuluvat kuluttajat, vähittäiskauppa, ammattikeittiöt, elintarviketeollisuus sekä viljelijät.

Tänään panostamme laatuun, uudistumiseen ja uusien ruokaratkaisuiden kehittämiseen vahvemmin kuin koskaan aiemmin. Haluamme olla kasvisten ykkönen.

Yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Apetit toimii pohjoisen Itämeren alueella. Apetit Oyj:n liikevaihto vuonna 2016 oli 312 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli keskimäärin 549 henkilöä. 

Konsernin liiketoiminta-alueita ovat Ruokaratkaisut, Öljykasvituotteet ja Viljakauppa. Konserniin kuuluu myös osakkuusyhtiö Sucros Oy (20 % omistusosuus), minkä lisäksi Apetit-konserni on Escamar Seafood Oy:n vähemmistöomistaja (alle 20 prosentin omistusosuus).

 

Apetit-konsernin liiketoiminnot

RUOKARATKAISUT

Ruokaratkaisut-liiketoimintaan kuuluvat vihannes- ja ruokapakasteet, tuoreet käyttövalmiit kasvikset sekä palvelumyynti. Tavoitteena on olla johtava brändi kasvipohjaisissa ruokaratkaisuissa. Suurin osa pakastamistamme kasviksista viljellään Apetit-sopimusviljelijöiden tiloilla Satakunnassa, ainutlaatuisen Vastuuviljely-menetelmän mukaan.

ÖLJYKASVITUOTTEET

Olemme Suomen merkittävin kasviöljyjen ja öljykasvipohjaisten rehujen jalostaja. Kirkkonummella sijaitseva öljynpuristamomme hyödyntää öljykasvisiemenistä 99,9 prosenttia jalostaen niistä laadukkaita ja erittäin korkean jalostusarvon tuotteita elintarvikkeiksi ja eläinravitsemukseen. 

VILJAKAUPPA

Toimimme aktiivisesti vilja-, öljy- ja palkokasvi- sekä rehuraaka-ainemarkkinoilla. Tarjoamme erinomaista asiakaspalvelua ja työkalut sekä ostajille että myyjille.
Päämarkkina-alueemme on Euroopan Unioni ja erityisesti Suomi, mutta kauppaa käydään myös kansainvälisesti. Menestyksemme perustuu monipuoliseen osaamiseen, kokemukseen ja vahvaan markkinatuntemukseen.

 

 


Osakkuusyhtiö Sucros Oy 

Apetit omistaa 20% Suomen ainoasta sokerintuottajasta Sucros Oy:stä, joka valmistaa Säkylässä sokeria kotimaisesta sokerijuurikkaasta. Sucroksen tytäryhtiö Suomen Sokeri Oy jalostaa Kirkkonummella monipuolisia sokerituotteita ja myy niitä elintarviketeollisuudelle, vähittäiskaupalle ja myyntiin.