Apetit-konserni pyrkii tunnistamaan ruokaketjun eri vaiheissa syntyvät ympäristövaikutukset ja vaikuttamaan niihin sekä suoraan omalla toiminnallaan että välillisesti suosimalla ympäristövastuullisia raaka-aineiden ja palveiden tuottajia.

Apetitin oman toiminnan keskeiset ympäristönäkökohdat ovat materiaalitehokkuus sekä energian ja veden kulutus. Välillisesti merkittävimmät vaikutukset syntyvät kasvisten, viljojen ja öljykasvien viljelyssä, ruokahävikissä sekä kuljetuksissa. Apetit on sitoutunut kestävän kehityksen mukaisiin periaatteisiin ja on määritellyt koko konsernia koskevan toimintapolitiikan ja Code of Conductin. Ympäristöjohtaminen perustuu ympäristölainsäädäntöön, voimassa oleviin ympäristölupiin sekä pakasteiden ja tuoretuotteiden tuotannossa ISO 14 001 -standardin mukaiseen sertifioituun ympäristöjärjestelmään pois lukien Pudasjärvellä valmistettavat pakastepizzat.
 
 
Käsittelemme ympäristövastuun tunnuslukuja sekä ajankohtaisia teemoja tarkemmin vuosi- ja vastuullisuusraportissamme:
 
 
 

Ympäristöasioiden yhteyshenkilö:

HSE-päällikkö
Heta Leskinen, Apetit Ruoka Oy 
p.  010 4022 123, etunimi.sukunimi@apetit.fi 
 
Voit myös lähettää palautetta Apetit Oyj:n ympäristöhallinnolle sivun alaosassa olevan lomakkeen kautta.