Maistuvia uutuuksia – helppoa maustamista Apetit-rypsiöljyillä!

Kätevät Apetit-mausteöljyt

Uutuustuotteet ovat Apetit Sitruuna-basilika -rypsiöljy 250 ml ja Apetit Valkosipuli-basilika -rypsiöljy 250 ml. Maustetut rypsiöljyt ovat käteviä ruoan maustamisessa, sillä rypsiöljy on raikkaan ja neutraalin makunsa ansiosta loistava pohja mausteille. Apetit-mausteöljyissä makua antavat luontaiset aromit.

Apetit Sitruuna-basilika -rypsiöljy toimii parhaiten sellaisenaan salaatinkastikkeena. Maustettu rypsiöljy on terveellinen, raikas ja kätevä salaatinkastike.

Apetit Valkosipuli-basilika -rypsiöljy puolestaan toimii monipuolisesti kaikkeen ruoan maustamiseen. Sitä kannattaa kokeilla esimerkiksi pastan joukkoon sekoitettuna. Se on myös aivan loistava mausteöljy annosten viimeistelyyn ja yrteillä höystettynä aromikas leivän dippikastike.

Apetit-mausteöljyt on pakattu siroon ja kätevään muoviseen 250 ml:n pulloon. Pullon korkissa on annostelua helpottava suuosa, joka mahdollistaa kasviöljyn kaatamisen ohuena nauhana annoksiin tai vaikkapa majoneesin raaka-aineeksi.  

Sydänmerkki-tuote

Apetit-rypsiöljyllä on Sydänmerkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Tuote edistää pehmeiden kasvirasvojen saantia ja on hyvä vaihtoehto kovien rasvojen sijaan käytettynä.

Rypsiöljyssä omega-3- ja omega-6-rasvahapot ovat optimaalisessa suhteessa. Tämä on tärkeää, sillä nämä rasvahapot vaikuttavat toistensa hyödynnettävyyteen aineenvaihdunnassa. Eli jos omega-6-rasvahappoa on liikaa, heikkenee omega-3-rasvojen vaikutus ja päinvastoin.

Rypsiöljy osana terveellistä ruokavaliota

Rypsiöljy on monipuolinen kasviöljy, joka sopii paistamiseen, leivontaan, marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin. Neutraalin makunsa ja värinsä ansiosta se on monen ammattilaisen valinta. Rypsiöljy sopii täydellisesti käytettäväksi esimerkiksi taikinoissa, joiden ohjeessa on käytetty sulatettua rasvaa. Rypsiöljy sekoittuu hyvin muiden ainesosien kanssa ja lopputuloksena on koostumukseltaan pehmeitä leivonnaisia. Käytössä noin 3/4 dl rypsiöljyä vastaa 100 g sulatettua margariinia tai voita.

Suomen Ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksissa suositellaan rypsiöljyn käyttöä rasvan lähteenä. Rypsiöljyn hienous piilee siinä, että siitä saa päivittäin tarvittavat välttämättömät omega-rasvahapot ja se soveltuu hyvin ruoanlaittoon. Rypsiöljyn sisältämä alfalinoleenihappo (omega-3) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä. Muista lisäksi monipuolinen ruokavalio ja terveelliset elämäntavat.

Aineenvaihduntamme tarvitsee pehmeää rasvaa ja erityisesti sen sisältämiä välttämättömiä rasvahappoja. Siksi rasvaa ei ole syytä välttää, mutta sen määrään ja laatuun tulisi kiinnittää huomiota. Suomalaisten rasvansaannista 75 % tulee elintarvikkeiden piilorasvasta. Tarkista usein käyttämiesi elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä tyydyttyneen rasvan määrä ja valitse arkeen tuotteita, joissa tyydyttyneen rasvan osuus on alhainen. Käytä kotikeittiössä juoksevia kasviöljyjä kuten suomalaisista siemenistä puristettua, Apetit-rypsiöljyä ja Apetit-mausteöljyjä.

 

Tuotetiedot

Apetit Sitruuna-basilika -rypsiöljy 250ml 6420616980758

Apetit Valkosipuli-basilika -rypsiöljy 250ml 6420616980796

Ainekset: suomalainen rypsiöljy (rypsin ja rapsin siemen), luontaiset aromit.

Omega-3      10 g /100 g

Omega-6      21 g/100 g

E-vitamiini 20 mg (167 % päivittäisen saannin vertailuarvosta)

Lisätiedot

Jenny Tallberg, kehityspäällikkö

etunimi.sukunimi(a)avena.fi

+358 10 402 2342

 

Reseptiikkaa:

KEVÄTSALAATTI

4 annosta (valmistusaika 15 min)

Ainekset

1 nippu          parsaa

1 ps (80 g)    babypinaattia

1 nippu          kevätsipulia

1 ps (200 g)  Apetit Kotimainen Herne

Kastike

2 rkl               Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy

1 rkl               valkoviinietikkaa

sormisuolaa

ryytineidon eli Nigellan siemeniä

Huuhtele parsat ja taita päästä pois kova kantaosa. Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia ja jäähdytä se sitten nopeasti jääkylmässä vedessä.

Huuhtele pinaatti ja sipulit. Leikkaa sipulit ja parsa haarukkapaloiksi.

Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen ainekset. Lisää kasvikset, sekoita ja tarjoa heti.

 

PAPUMELANZANE

4 annosta

Ainekset

2                    munakoisoa tai kesäkurpitsaa

1 rkl               merisuolaa

3 rkl               Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljy

1 ps (200 g)  mozzarellaraastetta

Kastike

1 rkl               Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljy

1 ps (200 g)  Apetit Kotimainen Sipulikuutio

1 ps (300 g)  Apetit Papusekoitus

1 pkt (500 g) tomaattimurskaa

3 dl                vettä

1 rkl               tummaa balsamicoa

mustapippuria

1 rkl               kasvisfondia

2 rkl               pizzamaustetta

Tarjoiluun

kirsikkatomaatteja

basilikaa

vihreää salattia

Kuumenna kastikkeen kasviöljy kattilassa ja kuullota sipulikuutiot siinä. Lisää loput kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla.

Huuhtele munakoisot ja viipaloi ne pituussunnassa. Jaa viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niille suolaa. Anna suolan itkettää munakoisoa noin 20 minuuttia. Taputtele viipaleet kuiviksi talouspaperilla tai keittiöliinalla. Levitä viipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paahda 225-asteessa 15 minuuttia.

Sipaise uunivuoka kasviöljyllä. Lado siihen kerroksittain paahdettuja munakoisoviipaleita, kastiketta ja mozzarellaraastetta. Säästä noin kolmannes juustoraasteesta päällimmäiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Voit tehdä tämän ruuan myös kesäkurpitsasta. Itkettämistä ei tällöin tarvita mutta paahda kesäkurpitsasiivut munakoison tavoin, niin lopputulos on herkullinen.

Julkaistu: 8.5.2018 - Muokattu: 8.5.2018
Aihepiiri: Uusia taimia kasvamassa