Vihannes- ja ruokapakasteet

Apetit on johtava suomalainen vihannes-ja ruokapakasteiden valmistaja. Se kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy Apetit-tuotemerkillään pääosin kotimaisista raaka-aineista valmistettuja pakasteita. Raaka-aineiden kotimaisuusaste on vihannes- ja perunapakasteissa noin 80 prosenttia, Kotimaiset-tuotesarjassa tätäkin korkeampi – noin 98 prosenttia.

Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Säkylässä, Pudasjärvellä ja Helsingin Kivikossa. Säkylän tehdas valmistaa vihannes-, peruna- ja ruokapakasteita. Tehtaan läheisyydessä on myös valtaosa Apetit Ruoka Oy:n noin 100 sopimusviljelijästä. Yhtiön pakastepizzatuotanto sijaitsee Pudasjärvellä. Kivikossa käsitellään tuoretuotteita.

Raaka-aineiden laatukriteerit ovat tarkkaan määriteltyjä. Kotimaiset raaka-aineet ostetaan sopimusviljelijöiltä, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan viljelyssä jatkuvasti kehitettäviä Apetit Vastuuviljelyn periaatteita. Vastuuviljelyn tavoitteena on viljelyn ympäristövaikutusten vähentäminen ja kestävän kehityksen mukainen viljeleminen.

Merkittävimmät kotimaiset raaka-aineet ovat peruna, porkkana, herne, pinaatti ja lanttu. Tärkeimmät tuontiraaka-aineet ovat maissi ja paprika. Ne tuodaan pakastettuina pitkäaikaisilta sopimustoimittajilta pääasiassa Euroopan unionin alueelta.

Apetit Ruoka Oy:n asiakkaita ovat vähittäiskauppa, hotelli-, ravintola- ja catering-sektori (HoReCa) sekä elintarviketeollisuuden yritykset. Yhtiö valmistaa ruoka- ja vihannespakasteita myös vientiin. HoReCa-asiakkaiden myynnistä ja asiakaspalvelusta vastaa Apetit Ammattilaiset.

Tuoretuotteet

Apetit on Suomen johtavia tuoreiden lisäaineettomien esikäsiteltyjen vihannes- ja hedelmäjalosteiden valmistajia ja markkinoija. Tuotteet myydään pääosin ammattikeittiösektorille sekä teollisuudelle. Kuluttajille suunnattuja tuoretuotteita ovat esimerkiksi käyttövalmiit Tuorekset, valmiiksi käsitellyt tuorevihannessekoitukset. Suurimpia ammattikeittiöasiakkaita ovat henkilöstöravintolaketjut sekä hotelli- ja ravintolaketjut. Julkisen sektorin ruokahuolto on myös merkittävä asiakas.

Tuotteiden tuoreuden ja laadun varmistamiseksi Apetit toimittaa tilatut tuotteet asiakkaalle nopeasti tilauksesta. Tuotteet toimitetaan asiakkaille tukkuliikkeiden tai suoran jakelun kautta asiakkaan valinnan mukaan. Raaka-aineet hankintaan tuoreina kotimaisilta ja ulkomaisilta pitkäaikaisilta sopimustoimittajilta. Raaka-aineet saapuvat tavarantoimittajilta juuri oikeaan aikaan tuoreuden varmistamiseksi. Hedelmä- ja vihannestuotteet paloitellaan, viipaloidaan, kuutioidaan ja suikaloidaan tuoreena ja pakataan valmiiksi pilkottuina ilman säilöntä- ja lisäaineita.

Avainluvut