Avena Nordic Grain Oy on Suomen johtava vilja-, öljykasvi- ja rehuraaka-ainekauppias sekä kasviöljyjen ja puristeiden valmistaja ja toimittaja. Kirkkonummella toimiva Avenan Nordic Grain Oy:n tytäryhtiö Avena Kantvik Oy kehittää ja valmistaa kasviöljyjä ja valkuaispuristeita rypsistä ja rapsista.

99,9
%
siemenestä hyödynnetään öljyksi ja rehupuristeeksi
90
%
Suomen öljykasvisadosta jalostetaan Kirkkonummen puristamossa
29
%
viennin osuus (Q4/2017)

Avena on Suomen merkittävin kasviöljyjen ja öljykasvipohjaisten rehujen jalostaja. Kirkkonummella sijaitseva öljynpuristamo jalostaa rypsin ja rapsin siemenistä laadukkaita ja erittäin korkean jalostusarvon tuotteita kasviöljyiksi ja rehupuristeiksi eläinravitsemukseen. Tuotanto tapahtuu kemikaalittomalla minimiprosessointimenetelmällä, jossa hyödynnetään 99,9 prosenttia öljykasvinsiemenestä öljyksi tai rehupuristeeksi. Siemenen arvokkaat ainesosat, kuten antioksidantit, sterolit ja vitamiinit saadaan miedosti lämmittämällä talteen paremmin kuin kylmäpuristuksessa.

Rypsin hienoista ominaisuuksista ja kasvumahdollisuuksista vasta murto-osa on hyödynnetty. Tutkimus- ja kehitystoimintamme keskittyy antioksidantti-ja proteiinirikkaiden uusien tuotteiden kehittämiseen.

Avena valmistaa puhtaasti ja luonnollisin menetelmin kuluttajille Apetit ja Neito-öljyjä sekä ammattilaisille ja teollisuudelle Mildola-kasviöljyjä ja Öpex-rypsipuristeita. Raaka-aineena on ensisijaisesti Suomessa viljeltyä rypsiä.

Avainluvut

 

Vieraile Avenan sivuilla.