Suomi

Apetit-konsernin kalaliiketoiminnasta Suomessa vastaa Apetit Kala Oy, joka kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy tuoretta kalaa ja tuorekalajalosteita Apetit-brändillä sekä kaupan merkeillä. Tuoretta kalaa, kalajalosteita ja tuoretuotteita myydään myös palvelumyyntitiskeissä eri puolilla Suomea. 

Apetit Kalan toimintaketju yltää kalan kasvatuksesta, hankinnasta ja jalostuksesta tukku- ja vähittäiskauppaan. Pääosa raaka-aineesta on norjalaista lohta sekä kasvatettua kirjolohta Suomesta ja Ruotsista. Yhtiö hankkii kalaa myös tarkasti valituilta toimittajilta eri puolilta maailmaa.

Tuotevalikoima on suunnattu kuluttajille vähittäiskaupan palvelumyyntitiskin, vähittäiskaupan valintahyllyn sekä hotelli-, ravintola- ja catering-sektorin kautta. Horeca-sektorin myynnistä ja asiakaspalvelusta vastaa Apetit Ammattilaiset. Valikoima koostuu tuoreesta kalasta ja kalafileistä, kalajalosteista, lämmin- ja kylmäsavustetuista sekä graavisuolatuista tuotteista, kalasuikaleista, annospaloista, kalaeineksistä ja liemiäyriäisistä. 

Ruotsi ja Norja

Apetit-konsernin kalaliiketoiminnasta Norjassa ja Ruotsissa vastaavat Maritim Food -konsernin yhtiöt Maritim Food AS, Sandanger AS ja Maritim Food Sweden AB. Yhtiöillä on kaksi tuotantolaitosta Norjassa ja yksi Ruotsissa.

Maritim Food hankkii, jalostaa ja toimittaa kalatuotteita ja äyriäisiä. Merkittäviä asiakkaita ovat vähittäiskauppaketjut ja suurkeittiöt. Päätuoteryhmät ovat liemiäyriäiset, kala-ateriakomponentit, makrilli- ja muut kalasäilykkeet sekä pizza- ja salaattikastikkeet.

Avainluvut

 

 

Apetit Oyj on sopinut 29.6.2017 kalaliiketoiminnan myymisestä norjalaiselle Insula AS:lle. Kaupan arvioidaan toteutuvan kolmannen vuosineljänneksen aikana