SUOMEKSI    IN ENGLISH
 ETUSIVU APETIT OYJ LIIKETOIMINNAT SIJOITTAJATIETO MEDIA YRITYSVASTUU APETIT-URALLE YHTEYSTIEDOT
LIIKETOIMINNAT

Ruokaratkaisut

Vihannes- ja ruokapakasteet

Apetit on johtava suomalainen vihannes-ja ruokapakasteiden valmistaja. Se kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy Apetit-tuotemerkillään pääosin kotimaisista raaka-aineista valmistettuja pakasteita. Raaka-aineiden kotimaisuusaste on vihannes- ja perunapakasteissa yli 80 prosenttia, Kotimaiset-tuotesarjassa tätäkin korkeampi noin 98 prosenttia.

Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Säkylässä ja Pudasjärvellä. Säkylän tehdas valmistaa vihannes-, peruna- ja ruokapakasteita. Tehtaan läheisyydessä on myös valtaosa Apetit Ruoka Oy:n noin 140 sopimusviljelijästä. Pudasjärvellä sijaitsee yhtiön pakastepizzatuotanto.

Raaka-aineiden laatukriteerit ovat tarkkaan määriteltyjä. Kotimaiset raaka-aineet ostetaan sopimusviljelijöiltä, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan viljelyssä jatkuvasti kehitettäviä Apetit Vastuuviljelyn periaatteita. Vastuuviljelyn tavoitteena on viljelyn ympäristövaikutusten vähentäminen ja kestävän kehityksen mukainen viljeleminen.

Merkittävimmät kotimaiset raaka-aineet ovat peruna, porkkana, herne, pinaatti ja lanttu. Tärkeimmät tuontiraaka-aineet ovat maissi ja paprika. Ne tuodaan pakastettuina pitkäaikaisilta sopimustoimittajilta pääasiassa Euroopan unionin alueelta.

Apetit Ruoka Oy:n asiakkaita ovat vähittäiskauppa, hotelli-, ravintola- ja catering-sektori (HoReCa) sekä elintarviketeollisuuden yritykset. Yhtiö valmistaa ruoka- ja vihannespakasteita myös vientiin. HoReCa-asiakkaiden myynnistä ja asiakaspalvelusta vastaa Apetit Ammattilaiset.

Suomi

Apetit-konsernin kalaliiketoiminnasta Suomessa vastaa Apetit Kala Oy, joka kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy tuoretta kalaa ja tuorekalajalosteita Apetit-brändillä sekä kaupan merkeillä. Tuoretta kalaa, kalajalosteita ja tuoretuotteita myydään myös palvelumyyntitiskeissä eri puolilla Suomea.

Apetit Kalan toimintaketju yltää kalan kasvatuksesta, hankinnasta ja jalostuksesta tukku- ja vähittäiskauppaan. Pääosa raaka-aineesta on norjalaista lohta sekä kasvatettua kirjolohta Suomesta ja Ruotsista. Yhtiö hankkii kalaa myös tarkasti valituilta toimittajilta eri puolilta maailmaa.

Tuotevalikoima on suunnattu kuluttajille vähittäiskaupan palvelumyyntitiskin, vähittäiskaupan valintahyllyn sekä hotelli-, ravintola- ja catering-sektorin kautta. Horeca-sektorin myynnistä ja asiakaspalvelusta vastaa Apetit Ammattilaiset. Valikoima koostuu tuoreesta kalasta ja kalafileistä, kalajalosteista, lämmin- ja kylmäsavustetuista sekä graavisuolatuista tuotteista, kalasuikaleista, annospaloista, kalaeineksistä ja liemiäyriäisistä.

Ruotsi ja Norja 

Apetit-konsernin kalaliiketoiminnasta Norjassa ja Ruotsissa vastaavat Maritim Food -konsernin yhtiöt Maritim Food AS, Sandanger AS ja Maritim Food Sweden AB. Yhtiöillä on kaksi tuotantolaitosta Norjassa ja yksi Ruotsissa.

Maritim Food hankkii, jalostaa ja toimittaa kalatuotteita ja äyriäisiä. Merkittäviä asiakkaita ovat vähittäiskauppaketjut ja suurkeittiöt. Päätuoteryhmät ovat liemiäyriäiset, kala-ateriakomponentit, makrilli- ja muut kalasäilykkeet sekä pizza- ja salaattikastikkeet.Tuoretuotteet

Apetit on Suomen johtavia tuoreiden lisäaineettomien esikäsiteltyjen vihannes- ja hedelmäjalosteiden valmistajia ja markkinoija. Tuotteet myydään pääosin ammattikeittiösektorille sekä teollisuudelle. Suurimpia ammattikeittiöasiakkaita ovat henkilöstöravintolaketjut sekä hotelli- ja ravintolaketjut. Julkisen sektorin ruokahuolto on myös merkittävä asiakas.
 
Tuotteiden tuoreuden ja laadun varmistamiseksi Apetit toimittaa tilatut tuotteet asiakkaalle nopeasti tilauksesta. Tuotteet toimitetaan asiakkaille tukkuliikkeiden tai suoran jakelun kautta asiakkaan valinnan mukaan. Raaka-aineet hankintaan tuoreina kotimaisilta ja ulkomaisilta pitkäaikaisilta sopimustoimittajilta. Raaka-aineet saapuvat tavarantoimittajilta juuri oikeaan aikaan tuoreuden varmistamiseksi. Hedelmä- ja vihannestuotteet paloitellaan, viipaloidaan, kuutioidaan ja suikaloidaan tuoreena ja pakataan valmiiksi pilkottuina ilman säilöntä- ja lisäaineita.
Katso myös
 
 
www.maritim-food.no
 
>